To co w tym deserze jest najlepsze, że nie można go popsuć!
Od kilku dni chodził mi po głowie, ale jakoś nie mogłam nabrać ochoty na zrobienie jego.
Przepis
Składniki
- galaretki smakowe - 3 sztuki: ja wybrałam Galaretkę FRUGO - jest na prawdę przepyszna! Do tej pory nie znalazłam innej która miałaby taki smak. 3 opakowania: owoce leśne i cytryna (niebieska), truskawka, granat i czerwona porzeczka (czerwona) i pomarańcza z nutą owoców egzotycznych (pomarańczowa). (Szkoda, że nie ma więcej smaków!!!)
- 200 g śmietanki 36 %
- 250 ml - mleka 3,2 %
- kilka łyżek cukru
- łyżka cukry wanilinowego
- 2-4 łyżki żelatyny
Przygotowanie:
- na noc przygotuj galaretki w oddzielnych naczyniach. Zabezpiecz folią spożywczą, dzięki temu zapachy z lodówki nie przejdą do galaretki.
- Gdy galaretka stężeje, pokrój ją w wrzuć do formy.
- Zagotuj śmietanę i mleko, dodaj cukry i mieszaj, po zagotowaniu dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj.
- Gdy płyn ostygnie włóż na ok. pół godziny do lodówki.
- Potem zalej posiekaną galaretkę i teraz cierpliwie czekaj aż stężeje!
SMACZNEGO!!!
**********************************************************************************************************************
Zapraszam do wzięcia udziału w: HAFCIARSKIE WYZNANIA
Dokładnie! Prosty i smaczny, a na dodatek kolorowy!
OdpowiedzUsuń